Tjejerna gör uppror

 
Salta pinnar, Albert och en serie i tre delar kallad "Tjejerna gör uppror". Fyra tjejer i 13-årsåldern som under 70-talets slut startar 'Tjejligan' för att visa att tjejer också kan det killar kan. "Det är härligt att vara tjej, för tjejer kan allt, fast dom inte har fått visa det. Förut, nu ska det bli ändring. Därför bildar vi tjejligan som ska besegra hela världen. Förändra hela skolan, krossa hela barbiedocksväldet, klämma åt alla idiotiska kvinnoförtryckare, och en massa annat. Skål för tjejligan!" Och så gör dom det. Dom förändrar skolan, får historieläraren att lära ut om historiska kvinnor (inte bara manliga), dom får Asta in i träslöjden och Tone in i fotbollsskollaget. Dom får sina bröder och sina pappor att inte låta all diskning, matlagning, städning och barnskötning hamna på kvinnornas axlar. Det var så jävla bra och jag blev så rörd. Verkligen en serie jag rekommenderar. 

Söndag

 

En bra, riktigt bra, jävla dag

Den här lördagen har varit en bra, riktigt bra, jävla dag. Åkte iväg mot norpan vid halv 11 imorse, där jag fann en drös nya kläder (pappas plånbok smalnade ganska fort, men mitt leende bredde sig samtidigt). Väl tillbaka i Katrineholm kämpade jag och Albert med att måla hans väggar blågråa, gav mig en blåsa och blågråa armar. Men roligt var det med lite pussar & 60-talsmusik. Hemma på Almgatan igen fann jag en hög med LP-skivor på min säng med bland annat Elton John, Whitney Houston, Grease, Hotel California, Orup med fler med fler. Åh vad det gjorde mig lycklig!! Som sagt, denna lördagen var RIKTIGT jävla bra. 
 
 

Fredagens bravader

 
Bland annat såg min fredag ut såhär. Jag och Albert lekte hela dagen med Benjamin och även hans kompis Edwin. Det var mysigt och jag fick lite "jag-vill-ha-ett-eget-barn-känslor", men dom suddar jag fort bort. Jag nöjer mig med Alberts lillebror ett bra tag till!! Under kvällen hängde vi mest runt ute ihop med Rasmus, en cola och godis. Och idag drar jag och shoppar, fan så behövligt! 
 

Torsdag 22

Såhär ser man ut när man har datorteknik för första gången
 
Och såhär ser man ut när man sitter naken i all sin prakt & utmattad efter en bra dag.
Imorgon börjar jag 10 igen pga inställd matematiklektion, sedan har jag två lektioner och därefter vankas helg. Då jag äntligen får sova med min pojke igen. På lördag drar jag och shoppar, lite välbehövliga ting till garderoben osv. Känns superduper allting!

Walking on a dream

Titta så fint den ligger här i min säng, ny vän alltså.
Började skoldagen klockan 10 idag, då pärlorna till datorer delades ut och alla jublade. Klockan 13 var det dags för den riktiga lektionen, nämligen mekatronik. Nu har vi alltså börjat på riktigt, om man ska uttrycka det så. Och det känns faktiskt bra, även fast jag längtar till helg och sova hehe.

Mac

 
Nu är vi glada för vi har fått Macisar! Woho

Etta

Här över ser ni en ettonde-klassare på Katrineholms Tekniska College. En glad sådan som råkat hamna i en bra klass (så som det verkar hittills dvs), råkat valt en bra skola och råkat valt rätt program (så som det verkar hittills dvs). Ja, jag är nöjd och glader. Och imorgon får vi våra Mac-datorer, inte heller något jag kan klaga på! Yay

Party party

 
Såhär kan en bra fest i Laggarhult se ut! Min sista sommarlovs-kväll blev super.
Nu är jag nervös, men ser samtidigt fram emot måndag. Dagen D: Jag börjar gymnasiet.
 
 

Ta mig tillbaka till Cypern

 

G.T

I lördags flög jag iväg över gator mot Eskilstuna, Sundbyholm, för att avnjuta Gyllene Tider ihop med Ebba, Matilda, Ellinor, Linda, Annika och Sofia. Jag minns när jag var yngre, då jag satt och kollade på Gyllene Tider live genom teven. Vi hade liksom dvd:er med deras konserter. Och i lördags, fick jag se allting, höra allting, med egna ögon & öron. Fan så bra det var. Nostalgi, rakt ner i barndomen. Detta gjorde mig lycklig.
Men som Sofia sa, allting bra för något dåligt med sig. För det första tappade jag min kära iphone Maggie rakt ner i stålplatån där hon sprack på baksidan. För det andra verkade publiken vara fylld med idioter som skrek liite för mycket, eller trängde sig fram liite för mycket. Och för det tredje, avslutades trippen med en två timmars lång bilkö. Men ändå så jävla förbannat värt det. LEGENDARISKT.
 

En härlig kväll

 
 

De senaste dagarna...

...Har jag startat upp Katrineholmsveckan med att vara på en såkallad Mångkulturell festival, med ett flertal människor som sjöng, dansade eller bara nynnade med tillsammans. Det var fint, harmoniskt och lite spännande att få lyssna på all olik musik från all världens kanter.
Jag har även tagit med mig pojkvännen ut till Maren för ännu en minisemester med lantliga känslor. Badade lite halvt i Hjälmaren, åt riktigt god mat, spelade Jimmy Rummy sent in på kvällen & fick även se mina kära morföräldrars gamla fotoalbum från deras tonår. Stort hår, sjömän, färger, raggarbilar. Sånt där vi i denna generation saknar. 
Och igår var jag barnvakt med Albert åt Benjamin som vi tog med ner på stan för att köpa godis och gå runt i staden. Världens bästa killar. 
 

Ikväll lirar vi LoL

 

Augusti månad

 
De senaste dagarna har jag för det mesta hängt i solen med fint folk runt mig och tagit promenader lite kors & tvärs, då & då. Men förutom det har jag även tagit min andra livmoderhalscancer-spruta, hängt i en park med nya, bra människor, shoppat loss på Katrineholms små second hand-butiker och därefter tagit en gatumunk med kaffe (tyckte jag lät lite smågulligt), badat i familjen Olssons lilla pool, och så vidare.
Sommarlovet börjar nå sitt slut och nervositeten över att börja gymnasiet och möta vuxenlivet och en ny klass drar sig närmare. Innan dagen D är kommen har jag i alla fall en drös bra grejer att möta innan!! 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0